Цветан Цветанов: Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС

0

Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС. Това каза председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред Мария Цънцарова в предаването „120 минути“ по bTV.

Цветанов беше категоричен, че между лидерите на двете партии има скрити договорки. Попитан срещал ли се е с депутата от ДПС Делян Пеевски, той даде положителен отговор, но уточни, че това е било само при изпълнение на служебните му задължения и отрече да е присъствал на негов рожден ден.

Цветанов заяви, че името на Делян Пеевски е дописвано в списъците за посещение при него в Министерския съвет, а в действителност не се е срещал толкова често с депутата.

На въпрос получил ли е 11 часовника подарък от Борисов, символ на спечелените победи на ГЕРБ, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията Цветанов отговори: „Да“, но подечерта, че не ги носи, защото е суеверен.

Цветан Цветанов бе категоричен, че всички спечелени от партията избори, докато той е бил в нея, са били честни и за това говори фактът, че са били признати от политическите сили у нас.

На въпрос защо, докато е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни манипулации, а сега го прави, Цветанов даде за пример  явната договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори 2019г. „На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации. В Ботевград например. Тези, които преди са работили с ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ“.

Цветанов разказа, че през 2018 г. е получил ултиматум от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за назначаване на определени лица от партията му в горските стопанства. „Карадайъ беше поставил тези условия и на тогавашния министър на земеделието – Румен Порожанов. Аз не се съгласих, разбрах за тази договорка между Борисов и Доган през 2017 г., след парламентарните избори“, заяви председателят на Републиканци за България и уточни, че е попитал премиера Борисов дали има подобна договорка, но той отрекъл.

„Обадиха ми се колегите от Смолянска област, община Борино, родното място на Карадайъ. Там е много проблемно – ДПС искаха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и започна процедура по прехвърляне на дружеството към община Борино. Хората питаха защо се прави. Имаше една печалба от 70 хил. лв., която явно трябваше да се прибере. 

Мустафа Карадайъ е направил контакт с Кралев. Карадайъ говорил с Борисов, Борисов с Нанков, и Нанков наредил на областния управител да прехвърли. Аз казах, че е невъзможно това да се случи, и съм противодействал на това докато бях в активната политика“, заяви Цветанов, давайки пореден пример на зависимост и симбиоза между двете партии.

„За Община Гурково има сигнали за купен вот, но няма никакви резултати. Затова ние не можем да очакваме от институциите да участват в този процес активно. За мен е важно да дадем висока избирателна активност на българските граждани, а това, което се случва в момента – преди да е стартирала кампанията, има ограничаване на изборни права на български граждани, живеещи в чужбина. Невъзприемайки идеята за гласуване по пощата, това означава, че ние сме зачеркнали около 2 млн. българи“, каза Цветанов.

Председателят на „Републиканци за България“ коментира и думите си, че полицейски началници в МВР защитават определени интереси: „Областният директор на МВР в Шумен винаги е появявал интерес с кого съм се срещал в града. Това, което знам, е, че той, заедно с шефа на горското стопанство „Паламара“, се събират с членове на ДПС, а премиерът е чест гост. Знам, че когато се правят местни избори, се привикват кандидатите именно там“.

Цветанов обяви, че има информация за реденето на листите на ГЕРБ за предстоящите избори: „Владислав Горанов реди листите за депутати, Георги Харизанов отговаря за гражданските листи, апоследната дума е на Борисов“. Той прогнозира, че около 350 хил. граждани ще гласуват за „Републиканци за България“ на предстоящите избори и подчерта, че след свършената работа и изградените структури на територията на страната, няма как  социологическите проучвания да отговарят на действителността и да има само около 15 000 гласоподаватели, които да изразят своята подкрепа на изборите. Цветанов отхвърли идеята за възможни коалиции с ГЕРБ, „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“.

Цветан Цветанов заяви, че ПП „Републиканци за България“ ще работи за промяна в съдебната реформа, електронното управление, социалната политика, както и за увеличаване на доходите на хората.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече