Владимир Каролев: От коронавируса няма незасегнати бизнеси, има незасегнати хора – държавните служители

0

Борисов да говори с лидерите в ЕС за отваряне на бизнеса, а не да казва само „Да, г-жо Меркел“

От коронавируса няма незасегнати бизнеси, има незасегнати хора – държавните служители. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ икономическият и финансов експерт Владимир Каролев. Някои от тях дори не ходят на работа, но получават 30% гарантирано увеличение на заплатите, обясни той.

Всеки човек по света губи от пандемията и то не от медицински аспект, а от информационно-политически, от факта, че с изключение на няколко държави, десетина в света, всички останали решиха, че ще свърши света ако не затворят икономиките си. Той наистина ще свърши, ако не ги отворят обаче. Що се отнася до бизнесите – няма незасегнат бизнес. Най-малко са засегнати най-малките бизнеси, които получиха някакви пари, но това е временно“, поясни експертът.

Каролев обаче изрази притеснения за развитието на летния туризъм у нас.

Според него е задължителна актуализация на бюджета, но това няма да се случи по времето на настоящото правителство. „ГЕРБ няма политически дивидент от актуализация на бюджета, а те са доказали, че не правят неща без политически дивиденти“, коментира Каролев.

По думите му трябва да се предприемат нови мерки за компенсация, защото бизнесите ще фалират, уточни той. „Но това трябва да са краткосрочни мерки. Борисов като си говори с лидерите в Европа, нека да говори за отваряне на бизнеса, а не да казва само „Да, г-жо Меркел, съгласен съм“, добави експертът.

Източник: Агенция „Фокус“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече