Путин и Джо Байдън проведоха първи разговор с „делови и откровен характер“

0

Путин и Байдън са говорили и за сътрудничество в борбата с коронавируса

Владимир Путин и Джо Байдън разговаряха по телефона за пръв път след като американския държавен глава встъпи в длъжност. Разговорът се е състоял по инициатива на Байдън, който през последните дни говори с премиерите на Канада и Великобритания, с канцлера на Германия, както и с президентите на Франция и Мексико. 

Путин отбелязал, че нормализацията на отношенията между Русия и САЩ е в интерес на двете страни. Двамата изразили задоволство от продължаването на договора за ограничаване на стратегическите и нападателните оръжия. Час след разговора Кремъл съобщи, че Путин е поискал от Думата да ратифицира продължаването на договора.

Путин и Байдън са говорили и за сътрудничество в борбата с коронавируса, съобщи Кремъл. Байдън обяснил, че поддържа суверенитета на Украйна, заедно обсъдили руската инициатива за среща на Съвета за сигурност на ООН по темата за регулиране на мирния процес. 

Белият дом съобщи, че Байдън е говорил с Путин за взлома SolarWinds, за Навални и за „намесата в американските избори“. Байдън заявил, че ще реагира твърдо на всякакви „пагубни“ действия на Руската федерация.

„Разговорът е имал делови и откровен характер“, отчетоха и двете администрации.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече