„Главред“: Кремъл отрече за „двореца на Путин“ и му намери собственик, за всеки случай

0

След скандала филма на Навални за „двореца на Путин“, който неочаквано за властите беше гледан от 100 милиона души, Кремъл реши не само да отрече собствеността на луксозния дворец на семейството на руския президент Путин, но и да му намери достоен собственик за всеки случай.

Според официалната версия собственик на двореца в Геленджик (град в Русия в Краснодарския край на Черно море) се оказа Аркадий Ротенберг, най-добрият приятел на президента Путин, който яростно се състезава с Пригожин в демонстрирането на лоялност и любов към господаря на Кремъл, пише украинското издание “Главред“ в материал, представен без редакторска намеса.

„Ако нещата продължат по този начин с имуществото на Путин, скоро Ротенберг ще трябва да осинови многобройни стари и нови деца на Путин, за да обясни на обществеността откъде дъщерите, любовниците и съпругите на Путин имат такова богатство (официално Владимир Путин е разведен и е имал само един брак и една съпруга – Людмила Очеретная-Путина – бел. прев.).

В Кремъл се надяват, че дръзкото признание на Ротенберг ще обезсмисли информацията на Навални за корумпирания образ на президента Путин и недоволството на руските протестиращи. Сега чакаме ответния ход на Навални.

Дворецът на Путин в Геленджик има една опасна за него подробност. Колкото повече имущество Путин ще скрие или предаде на своите надеждни приятели, толкова по-малко ще им е необходимо, както се случи с огромното изчезнало богатство на Чаушеску, Садам Хюсеин, Мубарак, Кадафи и други. Западът много добре знае това.

„Работата“ с наследството на Путин е най-важната задача на обкръжението му, а не търсенето на официален, обществен наследник на вечния и обезсилен руски президент.

Западът активно използва тези обстоятелства от прехвърлянето на властта и собствеността в Русия за свои цели. Тъй като не е достатъчно да се разкъса управляващата класа на Русия чрез публични, легални и нелегални лични санкции и изнудване на водещите фигури в обкръжението от Путин, за да го изолират от управляващата класа в Русия, е също толкова важно правилно да се разпоредят с неговото огромно състояние.

Веднага след като въпросът за собствеността на Путин бъде разрешен, ще възникне въпросът за прехвърлянето на неговата власт в други ръце“.

Източник: „Фокус“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече