Байдън „откри огън“ по Русия: Няма да се поколебаем да ги накараме да си платят

0

САЩ разглеждат Китай като свой основен конкурент

В първата си външнополитическа реч, новият президент на САЩ Джо Байдън акцентира върху Русия, Китай, арабския свят и проблемите с мигрантите.

Ясно заявих на президента Путин, за разлика от моя предшественик, че дните, когато САЩ ще се предадат пред агресивните действия на Русия – намеса в нашите избори, кибератаки, отравяния на своите граждани – са приключили. Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати, и ще защитаваме жизнените интереси на нашия народ”, заяви Байдън, който още веднъж призовава за освобождаване на Алексей Навални.

САЩ разглеждат Китай като свой основен конкурент, заяви американският президент Джо Байдън. „Ще се справя директно с предизвикателствата, които Китай поставя пред нашия просперитет, сигурност и демокрация“, каза Байдън в речта, която бе излъчена по CNBC.

САЩ ще приемат 125 000 емигранти годишно, подчерта Байдън, като в същото време подчерта, че страната трябва да се борим с расизма и расовата несправедливост.

САЩ ще продължат да подкрепят Саудитска Арабия в опитите й да защити своята територия от сили, подкрепени от Иран. Войната в Йемен трябва да спре, каза още президентът на САЩ. Байдън подчерта, че военните в Мианмар трябва да освободят веднага ръководството на страната и да върнат властта.

В същото време американския държавен департамент обясни, че в разговор с Сергей Лавров, държавният секретар Антъни Блинкен е повдигнал въпросите за намесата на Русия в президентските избори /2020/, “военната агресия” в Грузия и Украйна, отравянето на Навални и “инцидента” с компанията  SolarWinds.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече