В Сливен: Велоалеи за 1 милион лева се ронят

0

За 10 км велотрасе община Сливен ще плати над един милион лева

Репортаж по bTV от Сливен разкрива велоалеи на стойност един милион лева, които общината изгради въпреки протестите срещу проекта. Оказва се, че те са некачествени, твърдят жители на града.

От общината признаха, че проблем има и обещаха велоалеите да бъдат коригирани.

Иван Тасков живее на булевард „Шести септември“ в Сливен и показва как изглеждат новите велоалеи в района. Казва, че работата е свършена некачествено. Жителите на града смятат, че алеите са и прекалено тесни.

Според проекта за 10 км велотрасе община Сливен ще плати над един милион лева. Това предизвика протести и широка обществена дискусия, но проектът не беше спрян. Днес от общината признават, че работата е некачествена.

„Ние също сме констатирали тези забележки, казали сме на възложителя, тази работа не е приета, така че всички забележки ще си ги оправи. Не е само на това място, което вие ни казвате,и на други места има подобен проблем“, казва Стоян Марков, зам.-кмет на община Сливен.

Друго проблемно място е и възлов булевард в града. Според жителите на града качеството е плачевно и по бул. „Толбухин“. Казват, че до няколко месеца няма да има останал асфалт.

Според заместник-кмета на община Сливен велоалеите ще бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.

Източник: БТВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече