Рестрикция: Руските биатлонисти – без флаг и герб на световното първенство в Поклюка

0

IBU им забрани да използват държавните символи дори и в социалните мрежи

На руските биатлонисти и треньори е забранено дори да публикуват в социалните мрежи флага, герба и други държавни символи на Русия по време на световното първенство, което започва утре в Поклюка, съобщи международният съюз по биатлон (IBU).

От IBU добавиха, че за нарушаване на тази забрана членовете на руския отбор може да получат официално предупреждение. На световното руснаците ще участват със статут на отбор на Съюза на биатлонистите в Русия (СБР) и може да използват за екипите си и при официални събитие в Поклюка само английската абревиатура – RBU (Russian Biathlon Union). Освен това вместо руския флаг, за отбора на RBU ще бъде издигано знаме с изобазено на него монохромното (едноцветно) лого на СБР.

Всички тези забрани са следствие от решението на Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана, който постанови 2-годишна забрана за участие на Русия на световни първенства и олимпийски игри заради допингнарушения. Затова руските спортисти могат да участват на такива форуми първо – след допълнителни допингтестове, второ – да участват като неутрални: без национален флаг и химн, а на екипите им не трябва да присъстват държавните символи, както и надпис „Русия“ на какъвто и да е език. Затова и на завършилото през януари в Египет световно първенство по хандбал руският тим игра под логото на своята национална федерация.

Вчера СБР представи екипите за мъжкия и женския отбори на Русия на световното в Поклюка, като написа на профила си в „Туитър“:

„Въпреки опасенията на медиите, биатлонистите от националния отбор на Русия ще стартират на световния шампионат в Поклюка с нови комбинезони. Според решението на Спортния арбитражен съд, на новата екипировка отсъства държавната символика на Русия, логото на СБР е изпълнен монохромно“.

БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНОТО

Световното първенство по биатлон в Поклюка започва със смесените щафети от 16 ч. наше време. В тях българският тим ще стартира в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Даниела Кадева. 

След това първенството продължава със спринтовете за мъже в петък и за жени в събота, както и с преследванията в неделя. Другия понеделник е почивен ден, после в програмата са индивидуалните състезания за жени (15 км, на 16.02) и за мъже (20 км, но 17.02), индивидуалната смесена щафета (18.02) и класическите щафети (20.02). Световното ще завърши на 21 февруари с масовите стартове.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече