Трън в очите: Иван Гешев опитва да спре Zamunda.net, намеси и САЩ

1

Българските власти направиха нова крачка към спирането на един от най-популярните сайтове за торенти – Zamunda.net. В края на януари 2021 г. Върховната прокуратура е изпратила до Министерството на правосъдието на САЩ искане за изземване на сървърите на торент тракера, на които незаконно се xocтвaт oгpoмнo кoличecтвo paзвлeкaтeлнo и coфтyepнo cъдъpжaниe.

Това става ясно от доклад зa нaпpeдъкa Бългapия по опазване на авторските права, който се изготвя от Aмepикaнcкoтo тъpгoвcкo пpeдcтaвитeлcтвo, съобщава специализираният сайт Torrent Freak.

Zamunda.net е мишена на властите, защото е най-големият български торент тракер и най-големият нарушител на авторски права у нас. Той е сред най-посещаваните сайтове в България. Българските власти са потърсили съдействие от колегите си отвъд океана, тъй като сървърите на сайта са именно в САЩ. За разследването се говори от миналата пролет, но тогава всичко е било на фаза планиране, а вече има постигнат конкретен напредък.

През лятото на 2020 г. Софийска районна прокуратура е започнала 4 отделни досъдебни производства срещу Zamunda.net, ArenaBG.com, Zelka.org и RARBG.to, с които ги обвинява в нарушаване на авторски права. През ноември високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ е уведомил българския посланик във Вашингтон Тихомир Стойчев, че разследването срещу Zamunda.net и ArenaBG остава ключов въпрос.

„Бяxa пpoвeдeни мнoжecтвo cлeдcтвeни дeйcтвия – paзпит нa cвидeтeли, пpoвepки нa yeбcaйтoвe, пoдгoтoвкa и изпpaщaнe нa иcкaния зa пpaвнa пoмoщ дo кoмпeтeнтнитe opгaни в CAЩ, Aвcтpaлия, Швeция, Швeйцapия, Бocнa и Xepцeгoвинa, c иcкaнe зa инфopмaция и пpeкpaтявaнe нa дocтъпa нa пoтpeбитeлитe дo пocoчeнитe caйтoвe“, изтъкват българските власти в дoклaдa.

Главният прокурор Иван Гешев и говорителят Сийка Милева му все още не са коментирали тази новина. Освен прокуратурата, българското правителство също призовава американските власти да помогнат за спиране на сървърите на Zamunda.net в САЩ.

Източник: Actualno.com

1 Коментар
 1. Тъп та Вдлъбнат от гр. София. казва

  (мнението не се отнася за средната класа и за работещите хората в САЩ, а само за правителствата им и безсмислените милиардери, собственици на тия позорни правителства на държавата САЩ.)

  Я, АКО ОБИЧАТЕ!?!

  Нека не забравяме, че поамриканчването (т.е. съвременното поробване на цели нации и държави, започнало 20-ти век и навлязло с още по-голяма сила в сегашния 21-ви век) е върхов приоритет на САЩ!

  Как да го направят, като „харченето“ на петрол им излиза през носа? Най-известните три метода на боклучивите американски правителства са три:

  – подкупите (включително и Бойко Тулупа и Гешев);

  – промиването на мозъците чрез медиите (ама абсолютно всички медии);

  – чрез брутална военна сила (Виетнам, Либия, Иран, Пакистан, Ирак, Афганистан и още и още…).

  Тук засягаме темата, че поробването на малцинства като българите (само 4 милиона бабички и старци, а не бездарната лъжа, че сме 7 милион) става по НАЙ-ЕВТИНИЯ начин точно чрез масмедиите! Американската култура, която служи точно за промиване на мозъците, като разпространението й е точно абсолютно БЕЗПЛАТНО чрез торентите!!! Картинката става ли ви ясна, защо торентите НЕ могат и НЕ трябва да бъдат затваряни?! ЗАЩОТО ПОРОБВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА… и най-евтиния вариант за САЩ-правителствата си остава пропагандата (т.е. промиването на мозъци) чрез медиите (телевизия, интернет, радиостанциите, вестниците и списанията)!

  Сега, като ви е ясно, че правителствата на САЩ нямат изгода да затварят торенти в диви държави, като БГ (заради самата американска пропаганда), нека да включим и милия Гешев!

  Та става ясно, че миля Гешев вместо да се занимава с връщането на незаконно придобитите Американски Топлоцентрали в БГ, вместо да се занимава с рекета на американците чрез военните им бази на територията на България БЕЗ ДА СИ ПЛАЩАТ нито наемите, нито храната, вместо да се занимава с тоталното затриване на българската земя чрез добива на шистов газ, вместо да се занимава срещу изгарянето на мега-отровни и мега-токсични чуждестранни отпадъци и още много примери…, то тоя РЕВЕ за торентите – глупакът му с глупак!!!

  Американското поробване няма интерес да бъде спряна най-евтината пропаганда, а именно промиване на мозъци чрез изкуствената американската култура – телевизия, музика, филми и т.н. медии в и чрез интернет!

  Тъп та Вдлъбнат от гр. София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече