Елена Гунчева пита: Докъде може да стигне МВР в нарушаването на закона спрямо редовия български гражданин?

0

Съдът призна ареста на Пламен Узунов – съветник на Президента Радев, за незаконен. Да напомня, че преди това и ареста на друг съветник – Илия Милушев, също беше обявен за незаконен. Тоест, в един и същи ден, МВР е нарушило закона, като е извършило незаконосъобразни арести на лица на висши държавни длъжности.

С това окончателно се потвърждава тезата, че претърсването на Президентството и арестите на съветници на Президента Радев се правят само и единствено по политически мотиви в интерес на управляващата мафия. А сега си представете да не сте съветник към Президента, а редови български гражданин, докъде могат да стигнат в нарушаването на закона спрямо вас. И то точно институциите, призвани да пазят законността и обществения ред.

След като прокуратура и полиция не спазват Конституцията и законите и нарушават основни човешки права, имаме ли изобщо правова държава? Или имаме диктатура, която под мантрата на борба с престъпността, се бори с неудобните на властта? И докъде ще стигне държава, в която точно органите, които трябва да бдят за законите, ги нарушават?!

За тези незаконни арести министърът на вътрешните работи и Каскетчо трябва незабавно не само да дадат оставки, но и да бъдат разследвани как са допуснали подобно нещо. Защото въпросът не е само арестът на един или двама висши чиновници. Въпросът е изобщо имаме ли законност в държавата и кой пази пазачите? Quis custodiet ipsos custodes?

Автор: Елена Гунчева

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече