Оптимистично: Великобритания казва „КРАЙ!“ на Covid-19 към 21 юни 2021-ва

0

Великобритания обяви пътна карта за излизане от локдауна – тя трябва да завърши на 21 юни с окончателно връщане към живота преди Covid-19. Картата има 4 големи етапа. 


Първият започва на 8 март, когато стартират отново образователните ведомства, а хората ще започнат да се срещат в много малки групи. През следващите два месеца започват поетапно да работят фризьорските салони, спортните зали, големите магазини. В средата на май се връщат международните туристически пътувания. Феновете на футбола в Англия ще могат да се завърнат на стадионите от 17 май, ако всички необходими условия за това са налице. През юни ще отворят и нощните заведения на острова.  


Част от Консервативната партия е недоволна от темповете на отпадане. Те смятат, че след като бъдат ваксинирано 30 на сто от населението, ограниченията трябва да отпадат по-бързо. Премиерът Борис Джонсън обаче предпочита по-внимателен подход.

В последното си изявление Джонсън говори за “covid status certification”, т.е. за коронавирусен документ, който се дава на ваксинираните и с него те няма да попадат под ограниченията на локдауна. Такъв документ е в сила от днес в Израел.  

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече