Борисов – добър като президент, но слаб като кандидат за държавен глава

0

Борисов може да бъде добър като президент, но в момента е слаб като кандидат за държавен глава. За Бойко Борисов президентската роля би била най-сладката. Първо, че ще е бенефис на политическия му живот, второ това е слава без отговорност. 

От сутрин до вечер ще може да обикаля и да реже ленти, а никоя отговорност няма да е негова. Знаете, че в България президентските правомощия са главно церемониални и имат отношение към външната политика, нещо, което се услажда на Борисов.

Но Радев е доста силен кандидат. Тук Борисов ще се опитва по някакви обходни пътища, евентуално с вариант БСП да подлее вода на Радев, ДПС да бъдат примерно пуснати частично във властта, а после да помогнат за президентските избори.

ДПС много открито, още преди протестите лятото, предлага своята формула и му казаха – слизай, имаме по-добра формула и за теб има място в нея по един или друг начин. 


„Дали Борисов лично би излязъл в тази битка, той трудно би влязъл в сражение, за което знае, че може да изгуби. От днешна гледна точка сравнението в рейтинга на двамата е изцяло в полза на Радев.

Но да не забравяме фактора ДПС, който евентуално би могъл да помогне на кандидат на ГЕРБ, било то и Борисов. Това обаче са абсолютно ранни сметки. Първо трябва да видим резултата от парламентарните избори.

Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа.

„Това е най-интересното, че един човек, който не знае други езици, освен български, успя да се превърне в международен деец – малък, балансиращ, но може би това е единственото възможно на Балканите.

Източник: Pirinsko.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече