Мобилен телефон е ключ към обвинението за предумишлено убийство на Милен Цветков

0

При обиска на дома, в който живее Кристиан, е намерен мобилен телефон. В него има чатове, които може да се тълкуват по два начина – дали е общуване между млади хора или касае конкретно въздействие на наркотици. Това заяви Константин Симеонов, адвокат на Кристиан Николов, който е обвинение за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Чатовете, за които става въпрос, касаят наркотици и употребата им. Въпросът е дали казаното предполага умисъл, която да помогне на обвинението да докаже предумишлено убийство.

Както е добре известно, обвинението срещу Николов е за предумишлено убийство и ако то бъде доказано, ще е сериозен прецедент. Именно тази конструкция на обвинението беше сериозно критикувана от експерти. По думите на Симеонов, не е от такова значение дали Николов е опитал да помогне на Милен Цветков след удара или не, предвид обаче обвинението.

Има противоречиви показания на свидетели – едни твърдят, че той не е опитал да помогне, има и други хора, които свидетелстват, че Кристиан „е предприемал някакви действия, с които да помага”. За съжаление Милен Цветков не е имал шансове, предвид травматичните увреждания, които е получил, посочи адвокатът пред БНТ. Симеонов посочи, че е бил и адвокат на майката на Николов – тя е обвинена, че е предоставила на сина си автомобила, с който беше отнет животът на Милен Цветков.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече