Социалист: ГЕРБ искаха да добутат до 4 април. Е, добутаха. Какъв е резултатът?

0

Пропуснатите шансове в разгара на протестите миналото лято са за България. Тогава бе назрял моментът за промяна и ако тогава бе сменен модела, днес щяхме да имаме легитимно управление. Щяхме да имаме парламент, заслужил доверието. Внесоха един проект за Конституция, критикуван от всички видни юристи, за да добутат до 4-ти април. Е, добутаха. Но какъв е резултатът? Само лобистко законодателство е внесено.

Това заяви в ефира на bTV Георги Свиленски от БСП.

Относно критиките, че в предизборните листи на левицата са сложени само близки до Корнелия Нинова лица, Свиленски категорично посочи – решението не е нейно, а на мнозинство.

„Решението за водачи на листи не го взема Корнелия Нинова, а мнозинство. Депутатите, които напуснаха, го направиха, защото останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана много лоша и авторитарна“, посочи още Свиленски.

Кандидат-президентската двойка, която подкрепя левицата, щяла да стане ясна след парламентарните избори, стана ясно още от думите на Свиленски. За да няма обаче спекулации, социалистът заяви – БСП подкрепя политиката на Румен Радев и Илияна Йотова.

Относно въпросът с кого биха управлявали от БСП, ако спечелят изборите, Свиленски заяви: Никой не може да отговори на този етап, защото всяка партия трабва да развие своята програма.

„Тези партии, които искат да се смени модела на здравеопазване, в образованието да има един учебник за един предмет във всеки клас, които искат прогресивния данък… Ако вие приемате тези неща и сте готови да работим над тях, добре дошли сте“, посочи Свиленски.

Социалистът бе категоричен – висока избирателна активност ще заглуши купения и корпоративния вот и ще позволи на гражданите да упражнят правото си да решават.

„Първа политическа сила е успехът, който търсим. Няма как да ви кажа месец по-рано ще има ли оставка на Нинова, ако сме убедени, че ГЕРБ ще загубят и Борисов повече няма да управлява“, посочи още Свиленски.

Източник: БТВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече