Слух развенчава заверата: Борисов и Каракачанов били в студена вайна?

0

Слуховете, че ГЕРБ и ВМРО играят обща игра на изборите, се оказаха силно преувеличени. И не само това – коалиционните партньори до вчера Бойко Борисов и Красимир Каракачанов били в състояние на студена война, съобщава Lupa.bg, цитирайки свои източници сред патриотите.

Напрежението в управляващата коалиция пролича особено осезателно преди две-три седмици, когато от ВМРО ненадейно обърнаха гръб на партньорите си от „Обединени патриоти” и буквално в 12 без 5 обявиха, че ще се явят на изборите сами. Още тогава стана ясно, че Каракачанов играе някаква своя игра.

Тази игра обаче изключвала дори лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който не искал и да чуе за военния си министър Красимир Каракачанов.

По информация на източници на Lupa.bg министърът на отбраната даже изнудвал Борисов със записи от Военното разузнаване.

Какво точно е съдържанието им засега от ведомството пазят в тайна. Точно заради факта обаче, че службата услужливо предоставила на Каракачанов тези записи, той и до ден днешен не уволнява компрометирания шеф на „Военна информация” пoлк. Вeлкo Aтaнacoв.

През есента на 2020 г. последният лъсна в медиите чисто гол на скандални снимки, придружени с още по-скандален чат, за които се твърди, че сам е изпращал на проститутка.

Другото, което Борисов на можел да прости на Каракачанов, е фактът, че го е подвел за сделката с F-16. Дълго време военният министър заблуждавал премиера, че американците настояват да платим изтребителите в аванс.

Всъщност това съвсем не било вярно. Самият Каракачанов бил този, който настоявал за предварителното плащане, като обещавал в замяна превантивно да издейства индулгенции за правителството.

Любопитното е, че и критиката на двамата американски сенатори отпреди броени дни, че в България има постоянна корупция, визирала именно сделката с F-16 – въпреки че те не го упоменават директно.

Източник: Lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече