Радослав Бимбалов: Нашият глас не им трябва – те ще си заведат своите гласоподаватели под строй

0

Грозновата, евтина анимация. Бездушно представление на ръбати рисувани човечета с маски. Глас зад кадър сериозно обяснява, че ако не си затворник можеш да гласуваш – с дезифенктант, при отворен прозорец и метър и половина дистанция. Накрая, някак двусмислено, ти казват “решаваш ти”. С две думи – показваме ти, че гласуването в момента е опасно, така че си помисли добре. Не защо, не за кого, а дали изобщо да гласуваш

Това, приятели, е мотивационната кампания на ЦИК тази година, пише ПР експертът Радослав Бимбалов в свой пост в личния си профил във Фейсбук.

Като рекламист знам, че основната функция на всяка реклама е да накара възможно повече хора да посегнат към комуникирания продукт. Сега виждам реклама, чиято цел е точно обратната – да те откажат.

Смотаната мотивационна кампания на държавата в момента всъщност е просто връхчето на един отдавна щръкнал комуникационен айсберг. За всеки от нас има добре обмислен и подготвен сблъсък с него. Недоверчивите отдавна чуват, че всички от крехката нова опозиция са маскари, жадни за власт. На обезверените упорито се втълпява, че няма алтернатива на статуквото. А твърдо решилите да гласуват ще бъдат разколебавани – дори ако трябва да ги уплашат с някоя грозна анимация, заплатена със собствените им пари.

Странно или не, властимащите, които организират тези избори от наше име и плащат за тях милиони от нашите данъци, всъщност НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАМЕ. Нашият глас не им трябва. Те ще си заведат своите гласоподаватели организирано до урните, както винаги. Под строй, предвождан от местни васали. Ще ги поведат в равна нишка, след джипката на зависимостта, навлечени във фланелки с лика на някой свой грозноват господар.

Може да са шепа хора, но ще им стигнат. Особено ако останалите изберат скритата управляваща партия в България.

Казва се Апатия.

Автор: Радослав Бимбалов

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече