Ердоган „атакува“ Запада: Расте културният расизъм срещу мюсюлманите в Европа

0

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган осъди нарастването на културния расизъм срещу турците и мюсюлманите в Европа, обвинявайки некомпетентни европейски политици за добавяне на масло в огъня „в опит да прикрият провала си във вътрешната и външната политика“, съобщи „Хюриет“.

Политиците, които са неуспешни във външната политика и са притиснати в ъгъла във вътрешната политика, се опитват да прикрият своята некомпетентност, като атакуват мюсюлманите и мен. Ислямофобията се превърна в един от най-важните инструменти на западните политици за прикриване на неуспеха им“, каза Ердоган на среща с жени и младежки клонове на Международния съюз на демократите, турска неправителствена организация, съставена от турците, живеещи в чужбина, предимно в Европа.

Последните събития в Европа и начина, по който европейските медии ги отразяват, доказват нарастването на културния расизъм в континента, където живеят около 6 милиона турци“, каза Ердоган, подчертавайки, че разрастващата се и укрепваща турска диаспора вече се е превърнала в кошмар за някои европейски политици.

Нарастващата ксенофобия и ислямофобията са отражение на това. Въвеждането на различни модели за исляма под различни заглавия в някои страни в Европа представлява тази нездравословна перспектива“, каза Ердоган, позовавайки се на Франция, която е в процес на законодателно определяне на нов набор от мерки за контрол на религиозния живот. Престъпленията от омраза срещу различни етнически групи в Европа са се удвоили през последните години, а атаките срещу джамии и религиозни сдружения са се увеличили, според Ердоган. Той разкритикува европейските демократи, интелектуалци и учени, че мълчат за тази опасна тенденция.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече