Мика Зайкова към новите депутати: Дължим на народа промяна, която ще ни извади от всички последни места в ЕС

0

„Дано съм добра орисница на 45-тото Народно събрание”. Това каза председателстващата първото заседание на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова от „Има такъв народ”, цитирана от Нова тв.

„Неуморимият Бог на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-тото Народно събрание, за което съм много щастлива. Вече 1300 години на този горещ кръстопът, българите се борят за нашата прекрасна земя като една човешка длан, за да има България и за да пребъде тя във вековете“, каза още Мика Зайкова.

По думите ѝ много от нашите предци са умирали с усмивка на уста за свободата на тази прекрасна страна. „Сигурна съм, че и съвременните българи биха жертвали живота си, за да я има България. Да, България е минала през много трудни премеждия, съдбовни, но винаги е възкръсвала, дами и господа, защото нашият народ винаги е намирал правилния път на възкресението“, допълни още Мика Зайкова.

Според нея и сега България, както и целият свят, се намира в изключително тежка ситуация, както и целия сват. „Има световна пандемия, ние сме в подстъпите на световна икономическа криза, но България може да бъде утежнена и с една социална криза. Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим – дали на протест, дали на избори или референдум. Но на 4 април той ни изпрати в тази зала с една единствена поръка – промяна. Тази промяна, която ще ни извади от всички последни места в ЕС”, каза Зайкова.

„Аз и надявам се вие, искате да видите в очите на българите щастието от това да не сме най-бедни, да не сме най-нещастни, да не живеем и най-малко. За най-голямо съжаление да не сме най-безпросветни, защото дами и господа, страната, която е била на 5-то място в Европа по качество на образованието, сега е на далечното 88″, каза още Зайкова.

Според нея всички имат една цел – просперитета на българите. „Сигурна съм, че всеки от вас ще даде максимума от своите знания и умения, за да постигнем тази цел. Нашите предци са ни дали и формулата за достигане на тази цел и тя е изписана на фасадата на тази сграда „Съединението прави силата“. България и интересите на народа са над всичко. Не забравяйте кой и за какво ви е изпратил тук“, допълни още Мика Зайкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече