Иван Бакалов: Когато мирише на корупция и прилича на корупция, значи е корупция

0

Публикацията е от фейсбук страницата на журналиста Иван Бакалов

В американската депеша пише:

3. Васил Крумов Божков …неколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ)“ (край на цитата).Кой е политическият лидер? Борисов?

Нали Божков разкри, че е дал общо над 60 млн. подкупи, Борисов му обещал да промени Закона за хазарта в по-изгоден вариант за неговите лотарии. Пратил го при Менда Стоянова в парламента (такава среща има, потвърди и тя), при министъра на финансите Горанов (и такива срещи е имало) и т. н. Борисов е пращал есемеси на Божков „ще помагаш“, искал му е футболисти, пак с есемеси, благодарил му е, че не е дал пари на тази или онази.

Промяната в Закона за хазарта е факт, ама не било доказано за подкупа. Банкови извлечения за теглене по 1 млн. в брой и свидетелство на съдружник на Божков, че е внасял пачки на срещи с Горанов, не е достатъчно за прокуратурата. …

В Щатите федералните са си изковали принципа – когато прилича на корупция, мирише на корупция, значи е корупция. Чух го от един федерален прокурор, с когото разговарях преди години. Робърт Де Ниро го казва по друг начин с устата на героя си в един филм – „Когато има съмнение, няма съмнение“.

Но у нас прокуратурата има друг принцип – когато доказват корупция, свидетелстват за корупция, Борисов не се пипа. Той е божи наместник на земята и Гешев е неговият инструмент. Някой съмнява ли се, че в Щатите са напълно наясно с Борисов, ама се правят на многозначителни – може пък да е оня лидер на комунистическа партия, записан да говори с Божков по телефона в Дубай.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече