Кои са „лошите в страшния филм“

0

Сърдит чичко със смръщени вежди се кара от екрана. Говори назидателно от позицията на самодържец. Това не е просто пресен спомен от управлението през последното десетилетие, а реалност и след двата избора, които уж трябваше да донесат промяната.

Слави Трифонов съперничи на Бойко Борисов по арогантност и агресивно менторство. Припомни ни го с решенията, обявявани през фейсбук и с кратките си назидателни изречения, с които обяви проектокабинета си. Слави се опитва да изчегърта Бойко, но с неговите похвати. Твърди, че всичко е публично, но заменя монолозите в джипката с изявления от собствената си телевизия и постове във фейсбук.

В същото време Бойко Борисов плаче за демокрацията, която тъпчеше години наред. И обвинява Слави в маниера, който сам наложи. Този, който раздаваше постовете в къщата си в Банкя и формираше кабинет в болничния коридор, сега се възмущава точно от същия подход. Бойко, който се криеше зад режисирани фейсбук излъчвания и не се показа пред журналисти месеци наред, вече назидава Слави за това. Босът, на когото целуваха ръка, сега иронизира другите. Зависимият от ДПС и задкулисието праща други на диванчето на Доган.

По поведение Слави и Бойко са двете страни на една и съща монета – лоши момчета в страшен филм за респект.

Редакционен коментар на в. Сега

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече