Прокуратурата се захвана със снимките с пачките от спалнята на Борисов

0

Софийска градска прокуратура е започнала проверка на изтеклите в медиите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. “За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана“, обещава държавното обвинение.

Във вторник до определени медии беше подадена нова порция снимки, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. На тях се вижда известното чекмедже с пачките, пистолет и дори презерватив. Един от получателите на кадрите бе предаването „ЕвроДикоФ“, а другият получател бе сайтът „Афера“.

Мейлът със снимките е придружен с текст, който започва с изречението, че тези кадри представят „голата истина за един български политически лидер!“, съобщава „ЕвроДикоф„

Разследващият сайт BIRD прави анализ на метаданните на снимките. Те са изпратени от IP адрес в България, който принадлежи на A1. Първата снимка на шкафче с пистолет и оранжев презерватив е правена на 16 юли 2018 в 14:31, iPhone X. Лежащ по корем човек, завит с бяла хавлия до него има бутилка. Направена на 8 май 2020 в 12:18, iPhone X. Чекмедже, пачки, пистолет, дистанционно за телевизор Самсунг. Направена на 11 юни 2017 в 19:37 с iPhone 6s. Другите две снимки са обработвани и нямат полезни метаданни.

В края на 2020 г. прокуратурата спря разследването за първите снимки от спалнята на Борисов с аргумента, че не е успяла да установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински и колко са, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те.

Предишната порция снимки от премиерската спалня се появи през лятото на 2020 година, а Борисов обясни, че те са режисирани. Някой го бил издебнал заспал, сложил пачките в чекмеджето, снимал ги и след това си тръгнал.

В интервю пред немския вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ той обясни, че снимките били направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари.

Преди това тогавашният премиер твърдеше, че бил „сготвен“ от хората на президента Румен Радев, които му пратили една „прекрасна госпожа“ да го нащрака. Тази госпожа бе наречена с кодовото име „Мата Хари“, но самоличността й не бе разкрита.

Агробизнесменът Светослав Илчовски заяви, че знае коя е жената, снимала Борисов, но не посочил името й пред прокуратурата.

Източник: Юрактив.бг

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече