Валентин Николов аут от БЕХ

0

Рокадите в Българския енергиен холдинг продължават. Държавният холдинг отново е с един изпълнителен директор, след като преди седмица служебният министър на енергетиката направи промени в устава като увеличи изпълнителните директори на двама, а борда на директорите от доскорошните 5-има души на 9-има.

На извънредно заседание вчера новоназначените от министър Андрей Живков членове на директорския борд на БЕХ са решили да освободят от поста единия от двамата изпълнителни директори – Валентин Николов, и холдингът вече да се ръководи само от Иван Андреев, съобщи БНР.

Така след като през лятото служебното правителство не успя да смени завареното ръководство, сега бившият депутат от ГЕРБ Валентин Николов най-после е отстранен. Той бе назначен след конкурс на този пост месец преди изборите през април тази година. По подобен начин ГЕРБ инсталира свои хора на директорски постове в държавни дружества дни преди изборите, други ги преназначи с нов мандат за 4-5 години след формални конкурси.

Решението на съвета на директорите на БЕХ все още не е вписано в Търговския регистър. Пред БНР досегашният изпълнителен директор Валентин Николов е заявил, че не е бил поканен да присъства на заседанието на борда и все още не е решил дали ще обжалва решението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече