Проф. Маринов: Президентът няма да има партия любимец

0

Президентът е асоцииран с широка обществена енергия, в която влизат различни партии и не само привърженици на партии. Това е е енергията за промяна, премахване на предишния модел. От тази гледна точка става ясно, че никоя партия не може да претендира за изключително влияние към президента, нито той да има претенции към определена партия. Няма да има партия любимец. Всеки, който се придържа към тези принципи, е добре дошъл за партньор в политиката.

Това увери пред Българската национална телевизия проф. Александър Маринов от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова.

„Президентът не управлява държавата, той има своите конституционни правомощия и не ги е напуснал за миг. Внушенията, че се концентрира някаква власт в него, не отговарят на истината“, коментира още той.

Според него има нарастване на влияние в резултат от вота на народа.

„За първи път от 6 години президент и възможно мнозинство в парламента ще бъдат партньори около едни и същи базисни ценности и принципи на управление. Това е ново, но не означава, че има сливане“, каза проф. Маринов.

Той смята, че след поредната стъпка на промяна и при парламентарните, и при президентските избори, ще има конструктивен разговор около изпълнението на волята на избирателите за смяна на модела.

„Предстои трудни решения да се взимат, но посоката е ясна и има надежда за първи път от много време насам“, добави проф. Александър Маринов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече