Арх. Шишков: Държавата е живеела в паралелен свят, законите не са се спазвали

0

Държавата е функционирала в паралелен свят. Законите не са се спазвали. Никой не е очаквал, че този участък от „Струма“ може да бъде в такова документално състояние. Проблемът е, че пътищата нямат планове, а имат незаконни строителства.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия арх. Иван Шишков, зам.-министър от МРРБ. 

Повод за коментара му е приключилата от ведомството проверка на “Струма”, където стана трагичния инцидент с македонски автобус. При катастрофата загинаха 45 души. Проверката на МРРБ показа, че участъкът няма акт 16 заради незавършени отчуждителни процедури, а освен това ограничението за скоростта е вдигнато от 90 на 120 без логика или анализ. Освен това участъкът е недопустимо стръмен. 

МРРБ е категорично – трябва да бъдат предприети спешни мерки.

“Този път продължава да няма Акт 16, като по време на разследването от МРРБ установиха, че когато е бил правен пътят той е влязъл в имоти чужда собственост и е и започнала дълга сага, която не е завършила и до момента”, посочи арх. Шишков.

“Това, което може да каже за трагичната отсека е, че ДНСК е отказала въвеждането на пътя в експлоатация през 2010-2011 г. Тогава още е било ясно, че пътят е имал проблеми. МРРБ положи огромни усилия да прекрати договорите за текущи ремонти и поддръжка, а да остави само договорите за зимно поддържане, за да може на чисто да се започне с нови договори за поддръжка”, заяви още зам.-министър Шишков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече