Емилия Милчева: Благоприличието се завръща в този парламент

0

„Има основание да се надяваме, че благоприличието се завръща в този парламент, като имаме предивд протеклите публични консултации между четирите политически формации досега за бъдещ кабинет и политиките, които той следва да води“, каза пред БНР журналистът Емилия Милчева.

„Много бързо обаче след тези преговори вратата беше затръшна, настъпи дълго мълчание, когато вече се обсъжват кандидатурите за бъдещия Министерски съвет и за неговата нова структура“, каза още Милчева в „Преди всички“.

По думите на Милчева все пак има надежда, защото друг тип хора влизат в българската политика.

„Това ни зарежда все пак с един умерен опитмизъм. Защото част от новите политици нямат административен опит, а в едно коалиционно управление винаги има един период на наместване със смяната на администрациите с идването на власт на новото правителство. Но все пак съм умерен оптимист.

Макар че, при коалициите винаги има вероятност някоя от партиите да напусне коалициите. Предстои ни обаче освен тежък икономически период, но и период на усвояване на средства по Плана за устойивост и развитие, така че най-вероятно коялицията ще се стреми да управлява“, каза още Милчева.

Според Милчева  най-сериозното предизвикателство пред Народното събрание е реформата в съдебната система, дали ще бъде сменен главният прокурор и променен ВСС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече