Кирил Петков: Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако работниците са болни

0

Първата заповед на министър-председателя Кирил Петков ще бъде за задължителен зелен сертификат в Министерския съвет. Това повтори той при откриването на форума на фондация „Уебит“ Powers summit. Петков призова бизнеса да последва примера на администрацията, за да се вдигне нивото на ваксинация в страната:  

„Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! Моята първа заповед днеска ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците да не са ни пълни“.

Технологии, предприемачество, образование, финанси, здравеопазване са темите на форума „Българския Давос” в София.

Това е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която присъства Кирил Петков като премиер.

Организатори са Дигиталната национална коалиция и фондация „Уебит“.

Според предварителната програма участие във форума ще имат министърът на образованието Николай Денков, министърът на екологията Борислав Сандов и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече