Първан Симеонов: Позициите на българите спрямо Скопие се втвърдяват

0

„Увеличава се делът на българите, които казват, че при никакви условия не бива да подкрепяме Северна Македония за членство в ЕС. С около 6-7 % се увеличават те и с около 10 пункта са повече тези, които казват само при изпълнение на договора“, посочи социологът Първан Симеонов.

Той добави пред bTV, че спада делът на отговорите „не знам“ и тези, които формират мнение отиват в сдържана или твърда позиция:


„Което ясно показва, че позициите в българското общество са по-твърди спрямо Скопие и може би това ще е предизвикателство пред новия кабинет“, сочи проучването на „Галъп интернешънъл болкан“.


Според него в момента Румен Радев е най-харесваната фигура, като за първи път от 2009 г. насам, макар и с малко, виждаме доверието да е по-високо от недоверието относно правителството.


„Едно от най-големите предизвикателства пред този кабинет ще е материалното положение на хората, които очакват покачване на цените. Стойностите са рекордни– 90% очакват повишаване с една или друга скорост на основни стоки, показва измерването ни преди 3 месеца“, добави Симеонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече