Джамбазки шокира Европарламента с почти нацистки поздрав

0

Евродепутатът и новоизбран лидер на ВМРО Ангел Джамбазки направи тази вечер подобие на хитлеристки поздрав в пленарната зала на Европарламента в Страсбург и бе предупреден от председателката на ЕП Роберта Мецола (Малта), че след проверка може да бъде наказан строго, съобщи в. Сега. 

Джамбазки бе единственият евродепутат от България, който се изказа в дебата за обвързването на еврофондовете с върховенството на закона след решението на Съда на ЕС, че такъв механизъм може да действа законно в ЕС. Той говори пламенно в защита на Унгария и Полша, които са потенциално визирани като първи мишени на този механизъм, и накрая извика „Да живее Орбан!“, „Да живее Качински“, „Да живее Европа на нациите“. След това язвително подкани присъстващите в залата: „Започвайте да викате А-а-а, У-у-у!“ Докато се оттегляше към мястото си, се извърна на стълбите и протегна дясната си ръка с изпъната напред длан.

Роберта Мецола прекъсна следващия оратор, за да заяви: „В тази зала не са допустими никакви нацистки и фашистки знаци. Ще направим проверка и ако е така, ще наложим строго наказание на г-н Джамбазки“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече