Премиерът: С този главен прокурор промяна в България няма да се случи

0

С този главен прокурор промяна в България няма да се случи. Това каза премиерът Кирил Петков в ексклузивно интервю за EURACTIV на 18 февруари. Петков подчерта, че очаква в края на мандата му България да стане пример за държава, която успешно е изкоренила корупцията.

Петков припомни, че е занесъл на главния прокурор Иван Гешев списък с 19 души, които доминират корупцията в България. На 27 януари той каза, че „двадесет души доминират корупцията в България”, като този път добави, че е дал списъка от 19 до 20. Петков вече обяви, че „за 19 души дадох информация (в прокуратурата), а 20-ият е човекът на когото я предадох“.

„20-ият в списъка ми е самият главен прокурор. Най-доброто нещо за страната, за прокуратурата, а и за него самия, е да подаде оставка. В прокуратурата имаме нужда от хора, които са напълно независими и прозрачни и които поставят върховенството на закона над всичко“, каза Петков пред EURACTIV.

Той допълни, че 65 дни след съставянето на правителството, то работи много усилено. „Хората сега чакат резултати“, обясни премиерът.

„Едно от основните ни обещания е нулева толерантност към корупцията. Това означава, че няма да се правят изключения, никой няма да се чувства над закона. Няма да се прави разделение между опозиция и управляващи. Няма да затворим очите си и за най-малките прояви на корупция“, обяви той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече