Съветник на Кремъл: Действията на Путин в Украйна ме шокираха

0

Генералният директор на Руския съвет по международни въпроси Андрей Кортунов заяви в ексклузивно интервю за Скай нюз, че е шокиран от решението на Владимир Путин да нахлуе в Украйна, предава БНР.

Скай нюз припомни, че Андрей Кортунов неведнъж е защитавал действията на Кремъл в миналото, но нахлуването в Украйна го е накарало да се чуди какво наистина си мисли неговият президент.

В интервюто за Скай нюз Кортунов заяви, че наистина е бил шокиран, защото винаги е мислил, че военна операция е неприемлива. Според него сега е много важно Русия да предприеме стъпки да приключи тази война колкото се може по-скоро.

Моят съвет днес, с оглед на ситуацията на място, е постигането на примирие да се превърне в основен приоритет, каза Кортунов.

Съветникът на Кремъл заяви, че не разбира логиката в действията на Путин. Скай нюз отбеляза, че Путин е ограничил групата от съветници само до така наречените „силовики“ или твърдолинейни генерали и разузнавачи, а хора като Кортунов, които проповядват по-голяма интеграция с останалия свят, са били изолирани.

„Депресиран съм“, каза Кортунов в интервюто и допълни: „Мисля, че много хора в Кремъл сигурно също са депресирани, защото цената е много висока, защото загиват хора и това е нещо, което никога няма да забравим“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече