Криминален експерт: Звеното, участвало в потушаването на протестите срещу ГЕРБ, прибягва до корупция

0

Корупцията в МВР храни и има политическа окраска. Министерството е представителна извадка на обществото ни. Обществена тайна е, че Специализираните полицейски сили, които участваха и в потушаването на протестите срещу ГЕРБ, прибягват до корупция. „Пътна полиция” е златната кокошка на МВР.

Така криминалният експерт Иван Савов коментира по НТВ случая, при който на АМ „Тракия” служител на реда беше заснет да удря шамар на турски шофьор на тир.

Вътрешният министър Бойко Рашков нарече деянието „изключително срамно явление” и алармира, че е имало опит за заличаване на следите от страна на служителите на реда – изтрили са записите от камерата в патрулната кола.

Савов обясни, че във всяка патрулна кола, особено в по-новите, има камера, която цели сигурността на служителите. Затова при проверка на МПС, трябва да му бъде показано да спре пред патрулката. По този начин камерата, която снима напред, ще заснеме регистрационния номер на колата и действията на водача.

Савов, който е и преподавател в Академията на МВР, заяви, че според него и турският гражданин лъже за някои обстоятелства от случилото се на АМ „Тракия”. „Шамарът си е шамар – има си етичен кодекс. Тези хора представляват държавата и носят униформа. Но аз мисля, че турският шофьор е карал в лентата за аварийно спиране, полицаите са го изпреварили и затова се намират пред камиона”, каза още експертът и разкри, че подобни случаи в МВР са традиция. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече