Беларуски политолог: Храненето на канибали е опасно 

0

Според украинския президент Володимир Зеленски френският президент Еманюел Макрон е предложил да се откаже от суверенитета на Украйна, за да спаси лицето на Путин. Защо Франция, чието ръководство е толкова загрижено за запазването на лицето на Путин, покрито с ботокс и кръв, не даде на Русия част от собствената си територия?

Това пита в свой анализ за „Главред“ Павел Усов, беларуски политолог, доктор на политическите науки.

Ако лидерите на Франция наистина се ръководят от подобна логика, от времето на Мюнхенското споразумение от 1938 г. (тогава вероятно и те са запазили лице пред Хитлер), то това е само доказателство за недостига на ума и липсата на историческа памет сред привидно просветен европейски елит.

И това е огромен проблем за цялата цивилизация. Защото плодовете на историческата забрава ще се появяват отново и отново.

Този начин на мислене е подобен на мисленето на агресор, тъй като одобрява агресията и генерира войни. Вместо да разрушават диктата в зародиш, демокрациите изразходват усилията си да ги разкрасяват и успокояват чрез кървави жертви. Ако нарисувате усмивка на канибал, това няма да му попречи да яде хора.

Баналността е разбираема за всички, но някои европейци продължават да живеят в някакъв илюзорен опростен свят.

Сигурен съм, че Путин е разчитал на такъв примитивен възглед, когато започва нова война. Работи през 2008 г., частично работи през 2014 г.

И ако Путин успее да завземе Украйна, Западът ще продължи да се преструва, че лицето на диктатора е напълно запазено и канибалът е доволен. Вярвам, че всички други постсъветски републики щяха да бъдат хранени с Русия по същия начин, възстановявайки „историческата справедливост“ по отношение на обидена Русия.

Превод: Фрог Нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече