Трайчо Трайков: Трябва да купуваме газ от този, който продава на най-добра цена и не върти номера

0

Трябва да купуваме газ от този, който го продава на добра цена и няма да ни извърти номер. Разговорите с ”Газпром” не гарантирана енергийната сигурност. При договора с ”Газпром” цената сега нямаше да е добра. Добра е тази на газа от Азербайджан. Газ при пазарни условия в момента се използва по принуда. Това каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

По думите му интерконекторът с Гърция за газ от Азербайджан може да се забови по бюрократични причини.

На въпрос дали служебният кабинет може да се справи с липсата на газ в страната, той отговори, че това може да се случи, ако правителството на Румен Радев има желание за това.


Въпросът е на желания дали ще получим втечнен газ. Кабинетът демонстрира увереност, че могат да осигурят и други доставки. Трябва да преценят и дали тези сделки са добри, посочи още Трайков пред БНТ.


Въпреки всичко, Трайков заяви, че няма как да се случи някакъв енергиен апокалипсис в България и напомни, че вятърът и слънцето са български. Въпросът, по думите му, са цените. „Ако трябва да покрием потреблението на всички консуматори, технологично и физически, това е възможно“, поясни бившият министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече