Демерджиев: „Вътрешни хора“ може да са замесени в нелегалното влизане на мигранти в България

0

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви пред медиите в Бургас, че в МВР се работи за издирване на „вътрешни хора“, които са замесени в нелегалните пропускания на мигранти на границата.

„Работим по съмнения за вътрешни хора, които са замесени в тези пропускания на границата“, заяви Демерджиев, който отиде на мястото на инцидента, при който автобус с нелегални мигранти се вряза в патрулка, вследствие на което загинаха двама млади полицаи от „Охранителна полиция“.

Демерджиев не уточни дали става въпрос за служители на Гранична полиция, но потвърди, че се разследват „хора от системата на МВР“. 

„За съжаление, загубихме две прекрасни български момчета, най-искрени съболезнования на близките“, добави Демерджиев.

Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент“, закани се вътрешният министър, цитиран от БТА.

„През следващите дни ще има изключително сериозни мерки срещу каналджиите и служителите в МВР, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си“, обеща Демерджиев.

Има и двама задържани чужденци за катастрофата с автобуса с мигранти, при която загинаха двама полицаи, обяви той. 

„Има съмнение за още едно лице и то се издирва“, каза Демерджиев.

Охраната по границата ще бъде засилена и ще бъде включено Министерство на отбраната, каза вътрешният министър.

„Още по пътя насам сме набелязали и предприели мерки, които се отнасят както към превозните средства, така и за хората, които се занимават с тази дейност, до хората, които не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата. През следващите дни ще има изключително интензивни мерки по отношение на всеки един от тях“, заяви Иван Демерджиев.

Вече стана ясно, че са били направени два неуспешни опита да бъде спрян автобусът от граничните полицаи преди да стигне в Бургас и да загинат двамата полицаи от „Охранителна полиция“. Предполага се, че превозното средства с мигранти в багажника е дошло от посока Малко Търново.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече