Нинова се закани да съди всеки, който я обвини в износ на оръжие за Украйна и че са правени преводи от „Кинтекс“ за офшорки в Дубай

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани със съд на всички, които са твърдели досега, че по нейно време е изнасяно оръжие за Украйна и че са правени преводи от „Кинтекс“ за офшорки в Дубай.

„Рано или късно истината излиза наяве. Вчера служебният министър на икономиката Стоянов потвърди: по времето на Нинова няма данни да е изнасяно оръжие за Украйна и не са правени преводи от Кинтекс за офшорки в Дубай. А сега какво следва? Всички, които твърдяхте обратното сте лъгали и отивате на съд. Досега заведох четири дела. Сега ще има още. Ще ви осъдя и ще има справедливост!“, написа в профила си във Фейсбук Нинова.

„Докато бях министър се организира мощна, платена, манипулативна кампания срещу мен и БСП, че изнасяме оръжие за Украйна и взимаме комисионни. Лъгаха ви с една едничка цел: да сринат БСП и да компрометират мен, началника на кабинета Калоян Методиев и екипа ми в министерството. Е, сега си признаха – не сме изнасяли оръжие нито през посредници, нито през офшорки“, добавя тя.

„Служебният министър Стоянов призна, че превод от Кинтекс към Дубай по мое време не е правен и че това е станало при служебния кабинет, когато той самият вече е бил министър. Истината е, че този договор с фирма в Дубай е подписан през 2015г. През времето преди да стана министър и след мен са правени преводи там. По времето, когато аз съм министър- нито един. А сега какво следва? Има думата ДАНС . Радвам се, че истината излезе наяве, остава и някой да си понесе отговорността. Така е справедливо!“, завършва коментарът й в социалната мрежа.

Нинова взе повод за коментара си от интервюто на служебния министър Никола Стоянов по бТВ отпреди ден, в което той потвърждава тези факти. Стоянов обаче заяви, че преводът от „Кинтекс“ за офшорката, въпреки че е бил направен вече между 5 и 8 август, по времето на неговото ръководство, е бил подготвен преди това от шефовете на „Кинтекс“, които Нинова е назначила.

„Когато тя сменя ръководството, те като идват, започват да подготвят това плащане“, обясни Стоянов за парите към офшорката. „Фактът е, че докато аз съм министър, се е случило плащането“, уточни още той.

Стоянов каза още, че е изнасяно оръжие за Полша и Румъния, но няма данни то да е било предназначено за Украйна. Министърът обеща още в следващите месеци износът за Полша да намалее, защото той ще поиска от междуведомствената комисия да проверява и крайната дестинация на пратките – нещо, което не е било правено досега. „Ще следя много стриктно. Ако знае, че отива към Украйна, няма да има /б.а. – изпращане на оръжие/, аз ще спазвам законите“, потвърди Никола Стоянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече