Ружа Игнатова избра България за седалище на OneCoin, защото сме ”най-бедни и корумпирани в ЕС”

0

Седалището на тази компания или плетеница от фирми е в София, на видно място – пл. “Славейков” №6. Тя все още функционира. Този офис работи, има хора, които работят в него, въпреки обвиненията срещу Игнатова в САЩ и Германия. Стряскащо е бездействието на българските власти през цялото това време от 2014 г. насам. Може би за това България е избрана за седалище – заради етикета “най-бедна и корумпирана в ЕС”. Вероятно Ружа се е почувствала по-сигурна тук.

Това заяви в рпедаването „Честно казано с Люба Кулезич“ Николай Стоянов, журналист от в “Капитал” и автор на книгата “OneCoin: Жената, която измами света”, посветена на крипто кралицата Ружа Игнатова.

“Вероятно българската прокуратура е видяла, че другите се занимават с нея и е решила да не хвърля ресурс”, допълни той.

“Нейният брат разказва, че тя е напуснала България със самолет на Ryanair, била е посрещната в Атина от автомобили, в които е имало руско говорящи. Това са показания, дадени пред американски съд. Ако българските власти я заловят, длъжни са да я екстрадират към Германия, която я издирва, но не съм видял активни действия”, допълни журналистът.

„Игнатова си е осигурила комфорт, защото не набира активно жертвите си от България. Те са от цял свят, но грандиозните събития не се случват в София, а в Макао, Лондон, Хонконг“, обясни още Стоянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече