3 стъпки към лазерната епилация

0

Лазерната епилация е популярен метод за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Но преди да предприемете тази стъпка, важно е да направите проучване и да се уверите, че лазерната епилация е подходяща за вас. Тази публикация ще ви преведе през трите стъпки на лазерната епилация, за да можете да вземете добре информирано решение дали това лечение е подходящо за вас. Ще разгледаме защо е важно да подготвите кожата си предварително, какво се случва по време на самата процедура и колко време е необходимо, за да станат видими резултатите. Прочетете, за да научите повече!

Първа стъпка: Изберете правилния лазер

Ако обмисляте лазерна епилация, първата стъпка е да изберете правилния лазер. На пазара има много различни видове лазери, така че е важно да направите проучване и да се консултирате с професионалист, преди да вземете решение.

Най-важният фактор при избора на лазер е неговата дължина на вълната. Различните лазери излъчват различни дължини на вълната на светлината и всяка дължина на вълната се абсорбира от различни пигменти в кожата. Например, някои лазери са по-подходящи за хора с тъмна кожа, защото могат да насочат меланина в кожата по-ефективно.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е продължителността на импулса на лазера. Това се отнася до продължителността на всеки светлинен импулс от лазера. По-голямата продължителност на импулса означава, че към космения фоликул се доставя повече топлина, което може да бъде по-ефективно за определени типове коса.

И накрая, ще трябва да вземете решение за размера на лазерния лъч. Това ще определи колко голяма площ може да бъде третирана наведнъж. По-големият размер означава, че ще са необходими по-малко преминавания за третиране на цялата област, но също така означава, че всяко преминаване ще бъде по-малко фокусирано и може да не е толкова ефективно.

След като разгледате всички тези фактори, ще можете да стесните избора си и да намерите най-добрия лазер за вашите нужди. За да направите добър избор, консултирайте се със специалистите в избрания лазерен център.

Втора стъпка: Подгответе кожата си

След като вече сте избрали правилния лазерен център с подходящи уреди, следва да подготвите зоната за третиране. Ето как да го направите.

1. Обръснете гладко цялата зона на третиране преди процедурата. Най-добре е да го направите между 12 и 24 часа преди часа ви. Това ще помогне на лазера да се насочи към космения фоликул.

2. Избягвайте излагането на слънце две седмици преди и след лечението. Лазерите действат най-добре върху кожа без тен.

3. Уверете се, че кожата, която ще се третира, е напълно чиста и върху нея няма никаква козметика.

4. Погрижете се да излекувате добре всякакви наранявания, драскотини и обриви, които може да имате. По време на лазерната епилация кожата ви трябва да е напълно здрава.

Стъпка трета: Процедурата

След като сте преценили, че лазерната епилация е най-добрият метод за вас, намерили сте реномиран лазерен център и сте подготвили кожата си, е време да се проведе процедурата. По време на протичането и ще се използва лазерно устройство за излъчване на енергийни импулси върху кожата ви. Топлината от тези импулси ще се насочи към космените фоликули и ще им попречи да произвеждат нови косми.

Повечето хора се нуждаят от между 4 и 6 сесии, за да видят значителни резултати. Всяка сесия обикновено се планира с интервал от 4 до 8 седмици, заради специфичния цикъл на растеж на косата. Може да започнете да виждате някои резултати след първите няколко сесии, но може да отнеме до 12 седмици, за да видите пълния ефект.

Лазерната епилация обикновено е безопасна и ефективна, но има няколко потенциални странични ефекти, които трябва да знаете. Те включват зачервяване, подуване и образуване на мехури около третираната зона. Тези нежелани реакции обикновено са леки и преминават от само себе си в рамките на няколко дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече