БСП официално поиска да се върнат картите за една линия на софиянци

0

Общинските съветници на БСП в Столичния общински съвет внесоха официално предложение в деловодството за връщането на картата за една линия на наземния градски транспорт, която Центърът за градска мобилност спря да продава от 1 януари т.г. след друго решение на СОС.

БСП иска тя отново да започне да се предлага на цената, на която пътниците можеха да си я купуват преди – 23 лв. за поименен вариант, и 28 лв. за анонимна карта. Предложението на левицата включва и възстановяване на месечната карта за метро – 35 лв. при персонализиран формат, и 42 лв. за неперсонализиран. Предвижда се въпросните превозни документи да започнат да се продават отново на касите на ЦГМ от 1 април, тъй като преди това е задължително провеждането на обществени консултации по темата и гласуване в СОС.

Все още не е ясно какво отношение по темата ще вземат общинските съветници от ГЕРБ-СДС, които са най-голямата и управляваща група в парламента на София. На 12 януари шефът на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ публично заяви, че също ще предложи възстановяване на картата за една линия, но без да посочи дали цената й ще се запази.    

От БСП официално поискаха още да се върнат и талоните за 10 пътувания срещу 12 лева в метро, тролеи, трамваи и автобуси. Социалистите предлагат още ЦГМ да пусне и ученически и студентски месечни карти за метро и за 1 наземна линия срещу 9 лева.

Докладът на левицата задължава още ЦГМ да предвиди възможност билетите за време 30+, купени с банкова карта, да се превалидират като 60+. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече