Иван Христанов прави нова партия

0

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Иван Христанов ще прави собствена партия, съобщи той пред Нова тв. 

Той бе едно от знаковите имена в партията на Кирил Петков и Асен Василев – като зам.-министър на земеделието в кабинета „Петков“ участваше в разкриването скандала около „Капитан Андреево“. В последния ден на 48-ото НС той заговори за нови лидери, а в началото на февруари съобщи, че няма да е в листите на ПП.

Днес Христанов заяви, че причината за раздялата му с партията е, че за политиката не можело да се говори „спокойно и нормално“, а тонът бил „невъзпитан, остър“ и такъв, който изгражда пропасти. 

Единственият начин ние да създадем нов тон на разговор в политиката, е да създадем ново политическо тяло, образно казано, което да го зададе.

Той заговори, че ПП е попаднала в политическия капан на конфронтацията. По думите му в политиката не трябвало да има „етикетиране“ на добри и лоши и разделения, а политическите формации трябвало да са говорили една с друга с взаимно уважение. Бившият депутат не отговори на въпрос как трябва да се говори за проблеми като корупцията и натиска върху медиите.

Христанов прогнозира, че след изборите няма да се промени разпределението на силите. По думите му това ще се случи, но ако се активират негласуващите хора.

Той се усъмни, че контрабандата на „Капитан Андреево“ може да се е върнала. И се притеснява, че все още не са инсталирани камери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече