„Булминт“ завлича US компания с 30 млн. лв., босовете Пламен Запрянов и Владимир Спасов продават поршетата си

0

Българският производител на златни и сребърни кюлчета и монети „Булминт” е на път да завлече американска компания с над 30 милиона лева. Баровците от Пловдив, които аматьорски загубиха над 7 милиона лева по-рано тази година в сделки с фалшиви африкански минни компании, имали сериозен клиент от Лос Анджелис, Калифорния, който всеки месец превеждал авансово по над 50 млн. за производство на милион сребърни монети, пише Alarma.bg.

Вместо да купуват ценни метали за изпълнение на поръчките, обаче, с част от US парите управителите Пламен Ангелов Запрянов и Владимир Ангелов Спасов си купували луксозни стоки и финансирали други свои бизнес начинания, включително и автокъща „Венчър Революшън”, която наскоро отвори врати в Пловдив.

В един момент авансите от клиента спрели, а платените тонове суровина за производство на монетите така и не била закупена. В опитите си да спасят потъващия кораб управителите Пламен Запрянов и Владимир Спасов проиграли още няколко милиона на борсата, а преди два месеца дори пуснали за продан личните си автомобили:

Porsche Cayenne Turbo GT Matrix за 475 000 лева

и Porsche Panamera Turbo S Sport Turismo, чиято цена се казва само при запитване

Според служители на фирмата, пожелали анонимност, „Булминт“ поискали 10 милиона евро кредит от обслужващата ги банка, който им бил отказан. След отказа за финансиране пловдивските бизнесмени започнали да търсят свежи пари под път и над път, но според източници на БЛИЦ към днешна дата опашка от желаещи да се включат в пирамидата няма.

Така пловдивчани, доскоро една от най-бързо развиващите се компании у нас, са на път да изпаднат в несъстоятелност до броени седмици и да оставят над 200 служители на улицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече