Кулеба: Русия открадна мира в Европа

0

Русия не само е откраднала територии в Украйна, но и мира в Европа и стабилността в света, според украинския външен министър Дмитро Кулеба, предаде ДПА.

„Русия е унищожила основните принципи на човечеството, като е извършила неописуеми жестокости“, пише Кулеба в коментар за днешното издание на германския всекидневник „Велт“.

Не е възможен истински мир в региона, ако Москва не понесе отговорност за всичките си престъпления, казва първият дипломат на Украйна.

Надеждите за 21 век като век на мира бяха попарени рано, пише Кулеба в статията си. „Вместо това Русия ни върна в дълъг 19 век, белязан от колониални завоевания“, добави той. „[Войната в Украйна] показа, че сигурността в региона е неделима. Заплахата срещу един е заплаха за всички.“

Бъдещето на евроатлантическата сигурност ще се „реши на бойното поле в Украйна“, смята министърът.

Кулеба отхвърли призивите за бързи преговори между Москва и Киев. „Ако сега направим грешка и изберем да възнаградим [руския президент Владимир] Путин за неговата агресия под каквато и да е форма, вместо да го победим като урок за всички други потенциални агресори, бъдещето на Украйна, Европа и целия свят ще бъде застрашено“, прогнозира Кулеба.

Истински мир, смята той, ще бъде постигнат само чрез възстановяване на международно признатите граници на Украйна.

Украйна се защитава от пълномащабното нахлуване на Русия вече близо 14 месеца, отбелязва ДПА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече