Тръмп пак го загази. Журналистка го съди за изнасилване през 90-те

0

Днес започва дело за клевета и изнасилване срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, предаде БТА.

Делото е заведено от бившата американска журналистка И. Джейн Каръл, която твърди, че през 90-те години е била изнасилена от Тръмп.

Почти е сигурно, че Тръмп няма да присъства в съдебната зала. Делото ще се гледа от федерален граждански съд в Маххатън, след като бъдат избрани съдебните заседатели. Съдът ще трябва да реши каква да бъде стойността на обезщетението, което да бъде евентуално изплатено на бившата журналистка. Тя е работила за сп. „Ел“. Днес И. Джейн Каръл е на 79 години.

Процедурата противопоставя от 2019 г. Каръл на Тръмп. Каръл обвинява Тръмп, че я насилил в пробна на голям магазин в Ню Йорк през 1995 г. или 1996 г. Тръмп обаче твърди, че това е пълна лъжа. Заради това Каръл заведе през ноември 2019 г. гражданско дело срещу Тръмп за клевета. Тръмп тогава заяви, че тя не е неговия тип жена. През 2019 г. той не можеше да бъде съден заради имунитета му на президент. Каръл пък не успя тогава да заведе дело за изнасилване срещу него, защото давността на предполагаемото престъпление бе изтекла.

На 24 ноември 2022 г. обаче влезе в сила закон в щата Ню Йорк, който позволява в продължение на една година на жертвите на сексуална агресия да подновят исковете си в граждански съд. Така Каръл депозира нова жалба миналия ноември и се стигна до настоящото гражданско дело. В жалбата тя обвинява Тръмп и в агресия, освен в клевета, и иска обезщетение.

Процесът може да продължи две седмици. Той трябваше да започне на 10 април, но бе отложен.

Каръл и Тръмп миналия октомври дадоха показания под клетва във връзка със случая. Тогава Тръмп отново заяви, че Каръл не е била неговия тип жена и после отново увери, че той никога не я е насилвал.

Но по време на разпита, провел се по видеоконферентна връзка, на Тръмп бе показана снимка, на която той е заедно с Каръл на прием през 90-те години на миналия век и Тръмп обърка жената от фотото с бившата си съпруга, актрисата Марла Мейпълс, с която той беше женен от 1993 г. до 1999 г. и която днес е на 59 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече