Президентът с първи коментар за атентата срещу Гешев: Всяко посегателство срещу български гражданин е недопустимо

0

„Всяко посегателство срещу живота и здравето на български граждани е недопустимо, още повече, че тук става въпрос за посегателство срещу българска институция. Очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по този случай и да изправят извършителите пред българския съд“.

Това каза президентът Румен Радев в първия си коментар след атаката срещу главния прокурор Иван Гешев, която следствието определи по-рано като терористична.

„Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона“, категоричен е държавният глава. На въпрос как оценява реакцията на НСО във вчерашния опит за покушение, Радев подчерта, че не може да коментира в момент, в който се води разследване. „Нека всички факти бъдат установени“, призова той.

Първият мандат по думите на президента ще бъде връчен скоро, но не уточни кога. Даде заявка само, че ще обяви датата също „скоро“.

„49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство“, напомни президентът.

Радев е в морската столица, където участва в церемонията по посрещането на военния научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече