Борисов предложи Мария Габриел за премиер, ПП-ДБ го отрязаха

0

От коалицията ПП-ДБ не променят позицията си – няма да подкрепят издигнатата за премиер с първия мандат на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, обяви в кулоарите на парламента пред медиите Даниел Лорер.

Той направи коментар веднага след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди официално от трибуната в пленарната зала, че еврокомисарката е номинацията им с първия мандат.

Лорер е категоричен, че тук нищо общо няма личността на еврокомисарката и припомни, че става въпрос за принципно решение на формацията.

„До голяма степен личността в този случай няма значение, защото Мария Габриел не е единственият човек в ГЕРБ, който е изпълнявал достойно своите задължения. В партия ГЕРБ има най-различни хора в нея и ние сме твърдо убедени, че там има както хора от едната страна на барикадата, така и хора от другата страна на барикадата“, каза той.

„Но въпросът е принципен и пред нашите избиратели ние сме дали принципна позиция, че първият мандат няма да бъде подкрепен поради липсата на доверие в първата партия ГЕРБ, а не в отделни индивиди в нея“, обясни мотивите на своята политическа група депутатът от ПП-ДБ.

ГЕРБ не трябва да бъде допускана до изпълнителната власт е основен мотив, категоричен е Лорер. И допълни, че и ПП, и ДБ многократно са заявили, че българските граждани нямат доверието да поверят на ГЕРБ управлението на държавата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече