Измамената със 7 млн. лв. пловдивска фирма за кюлчета „Булминт“ фалира?

0

В края на 2022 година пловдивската фирма „Булминт“, произвеждаща кюлчета и монети от благородни метали, откри втория си магазин в София, а цялата магистрала между двата града беше озарена от рекламни табла, всичко това гарнирано с масирана радио кампания. И макар в многото на брой интервюта собствениците на дружеството Пламен Запрянов и Владимир Спасов да чертаеха светлото бъдеще на компанията си, изглежда не всичко е било толкова розово, пише Alarama.bg.

Източник на медията съобщава, че двамата са се изтарикатили да купуват злато на безценица от диктаторски режими на африканския континент. Така производството щяло постоянно да се захранва от евтина суровина, а тамошните управници да въоръжават своите копои в един нескончаем кръг.

Добрите намерения, обаче, били само на хартия. Африканците се оказали пълни измамници и лапнали доларовия еквивалент на наивно изпратените от „Булминт“ 7 милиона български лева. На учтивата покана да върнат парите след неосъществената доставка на „кърваво” злато българските предприемачи получили още по-учтивата покана да дойдат да си го вземат – един своеобразен цугцванг.

За да се измъкнат от финансовото блато двамата пловдивчани търсили съдействие от мастит еврейски диамантен бос, но дори той се оказал с вързани ръце пред мургавите главорези.

Кредиторите на дружеството не били особено щастливи от факта, че шефовете се возят в тузарски джипове „Порше“ и ходят на скъпи почивки, вместо да се концентрират върху нетната печалба. Последните събития едва ли ще подобрят настроението им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече