Гешев поиска имунитета на депутат от ГЕРБ, за да бъде обвинен в блудство

0

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП). Това обяви официално държавното обвинение. 

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31.05.2023г. В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвиняем за блудство с лице, навършило 14 г. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от две до осем години затвор.

На 12.04.2023 г. той е положил клетва като депутат и в това качество се явява лице с имунитет. Съгласно конституцията за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител е необходимо разрешение на Народното събрание или писменото съгласие на Александров, обяснява Гешев.

Самият Александров твърди, че в историята няма нищо вярно и че тя е свързана с развода му. „В дъното на всичко стои моят развод, който е от месец и половина – два“, каза той още преди дни в кратко изявление.

Даниел Александров  е състезател по класическа борба, роден през 1991 г. 

Това е поредно предложение за сваляне на имунитет на депутат от този парламент. В последните дни главният прокурор поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и на Ангел Георгиев и Веселин Вешев от „Възраждане“ и на Радостин Василев, който влезе в парламента от ПП-ДБ, но напусна коалицията.

Софийската градска прокуратура освен това предложи Гешев да поиска и имунитета на Делян Добрев (ГЕРБ), което Гешев обяче отказа. Това досега е единствения му отказ до този момент.

Предложение има и за Димитър Аврамов от ДПС. Висящо е и предложението на Софийската районна прокуратура да бъде поискан имунитетът на съпредседателя на ПП Кирил Петков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече