Нов скандал с кмета на Петрич: Димитър Бръчков трови водата на Марикостиново с незаконен сондаж

0

Кметът от ГЕРБ в Петрич Димитър Бръчков, който се очаква всеки момент да попадне на мушката на прокуратурата за десетки престъпления, протече в поредното безобразие с криминален привкус.

В момента в петричкото с. Мариконстиново, където под сянката на Бръчков падна здрав грабеж на имоти в полза на гербаджийски калинки, се строи водопровод, по който в чешмите на хората да протече радиоактивна вода от незаконен сондаж, алармираха местни пред Narod.bg.

Хората от селото са ужасени, тъй като, за да се реши проблемът по-евтино и бързо, в този момент се изгражда връзка между резервоара на селото и незаконния сондаж, който дори не е въведен законово в експлоатация, за което Narod.bg публикува и доказателства – документи.

ПРИЧИНАТА

Водата от сондажа е извън закона, защото по мнение на хора от Марикостиново и на бивши служители във ВиК тя е радиоактивна!

Това е отговорът на омбудсмана по сигнал, подаден от местния жител Михаил Андреев

За отровната вода жители от селото, начело с Михаил Андреев, са сезирали националния омбудсман проф. Диана Ковачева още 2021 г. С поредната „ала бала“ на кмета на Петрич Димитър Бръчков, обаче, резултат от контролните проби на сондажа все още няма обявени публично, затова и няма разрешение да се експлоатира.

Но с риск за живота и здравето на хората двамата хубавци от ГЕРБ Бръчков и кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова ще захранят селото с една-единствена цел – минават през трупове да трупат точки за местния вот, защото се гласят за още един мандат, възмущават се местните.

За да опипат да защитят своето и на децата си здраве жителите на Марикостиново ще се организира и подписка със сигнал до МОСВ и Министерството на здравеопазването.

Притеснително е, че преди години професор от БАН при изследване на минералните извори в района на селото е правил свои анализи и на въпросният сондаж, който потвърдил, че водата е радиоактивна.

Тогава препоръката на учения била сондажът да се запечати незабавно и да не се използва за абсолютно нищо – нито за напояване, нито за водопой на животни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече