Петричкият кмет Димитър Бръчков от ГЕРБ вади нова схема: Строи фотоволтаична централа с пари на общината, прибира 1,5 млн. печалба годишно

0

Кметът на Петрич Димитър Бръчков, чиито безобразия във вид на десетки досъдебни производства са в ръцете на прокуратурата, е задействал нова криминална схема със своя ортак в сенчестия бизнес – общинаря Живко Карадалиев – Лешоядо, съобщи ексклузивно Narod.bg, като се позовава на информация от човек в местния парламент.

Общинският терен от 295 дка, който Бръчката отпусна за своята фотоволтаична централа

Идеята на Бръчката и Лешоядо е да си направят своя фотоволтаична централа на общински терен с концесия за 30 години и с пари…. от бюджета на Петрич – предполагаемата сума за строежа е около 5-6 милиона, а печалбата за тарикатите на година 1-1,5 млн.

Схемата е замислена по начин да носи милионите приходи на подставената софийска фирма „Тринити Инвест Мениджмънт“ ООД, която да плаща на петричани смешен наем за фотоволтаичния парк с мощност 5 мегавата, не скри общинарят пред Narod.bg.

Връзката на дружеството с тандема Бръчков-Карадалиев е очевадна – във фирмата 50% съдружник е била братовчедката на Лешоядо – Росица Гошева Карадалиева. В опит да заметат следите и да „изперат“ ООД-то, роднината на пробития общинар умишлено излиза от дружеството, като дяловете й получава Иванка Стоилова Геренска.

Чрез натиск над Общинския съвет Димитър Бръчков успява да даде 295 дка в местността Пещерата край петричкото с. Старчево на подставената „Тринити Инвест Мениджмънт“ ООД за изграждане на въпросната централа

Пословичната наглост на градоначалника с носни проблеми от Колумбия и Лешоядо тук е особено добре откроена – всички документални и съгласувателни процедури, разрешителни, осигуряване на достъп, строителство на трафопост и изграждане на трасето на парка са от името на общината и за сметка на Петрич, а 1,5 млн. на година – за „нашата фирма“.

В общ. Петрич се говори, че Димитър Бръчков прави цялата схема срещу дял – 50% от печалбата, категоричен е общинският съветник, предоставил и документите, от кои4то трябва да се поинтересува държавното обвинение.

Така излиза, че голямата работа, от която ще се облажат кметът и неговият съдружник Лешоядо, я свършва община Петрич, а сенчестите политици само трябва да монтират панелите, за да тръгне финансовият поток от 1,5 млн. на година.

В общината на югозападния град са убедени, че тази схема ще изпере и част от парите, присвоени от обществени поръчки по време на управленския мандат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече