XXI век! Христо Ковачки и синът на Джордж Буш правят зелена енергетика

0

Бизнесменът Христо Ковачки се срещна със сина на американския президент Джордж Буш – Нийл Буш и неговите глобални съветници, които работят, за да помогнат на света да се намалят въглеродните емисии. Американската компания PANGEA и китайската JET в сътрудничество са придобили значителен опит за ограничаване на емисиите от конвенционалните централи, като техните технологични решения постигат над 70% редуциране на парниковите газове.

Технологията е нова за България, но добре позната и утвърдена по света. Безотпадъчната технология е с висока добавена стойност – спомага за производството на чиста енергия и получаване на торове за селското стопанство, като краен продукт от процеса на декарбонизация.

Нийл Буш е основател и председател и на фондацията, носеща името на баща му – американския президент Джордж Хърбърт Уокър Буш – „George H. W. Bush Foundation for U.S.-China Relations”, работеща за развитието на отношенията между САЩ и Китай и е известен със своята филантропска и благотворителна дейност по целия свят.

На срещата са обсъдени ползите от внедряването на модерната технология в български централи, които проявяват интерес, тъй като иновацията предлага изключително ефективно решение за постигане на по-гладка трансформация.

„Нийл Буш в сътрудничество с Дан Биз и Чао Лий предоставят работещо решение за българските въглищни централи.

Нещо повече – иновативната технология, която улавя емисиите посредством амониев сулфат, генерира отпадъчен продукт – тор. Това означава, че централите могат да произвеждат чиста енергия и да осигуряват торове за земеделието – рестарт на енергетиката и добавена стойност за земеделието. Надявам се повече български централи да се възползват от опита на световно утвърдените компании. Впечатляващата възможност ще даде нова визия за българската енергетика, устойчиво развитие и ще продължи да се гарантира сигурността на системата”, подчерта Христо Ковачки.

След тази среща българскьт предприемач успя да постигне споразумение с компаниите PANGEA и JET да консултира пилотен проект в българска централа.

„За мен беше чест доверието на толкова големи в опита си компании – водещ световен интегратор на климатични технологии. Надявам се тази среща да е само първата стъпка от едно дългосрочно сътрудничество“, ясен бе Христо Ковачки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече