Слави: Българският парламент днес най-нагло се изплю върху правото на хората да решават

0

„И днес в българския парламент една голяма част от хората, които сте избрали да ви представляват, и по-точно парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате“. Така лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира гласуването на Закона за референдумите в Народното събрание в официалния си профил във Фейсбук. 

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене предложените от „Възраждане“ промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. В подкрепа на измененията гласуваха 67 народни представители, 20 бяха „против“ и 100 се въздържаха. Законопроектът беше отхвърлен с гласовете на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС. По време на дискусията, продължила около два часа, от „БСП за България“ и „Има такъв народ“ изразиха подкрепа за измененията.

Ето и целия пост на Трифонов:

Вие, уважаеми хора, които четете тези редове, сте свободни, имате щастието да живеете в условията на демокрация, в свободна страна, която е парламентарна република и можете да избирате как да живеете, какво да правите, свободно да решавате за себе си и за живота си и свободно да избирате. Да избирате хора, които да ви представляват. И днес, в българския Парламент, една голяма част от хората, които сте избрали да ви представляват, и по точно парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате.

Знам, че звучи много емоционално това, което казвам, но въпросните депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха да приемат Закона за референдумите, с което отказаха да ви дадат възможността да решавате. Тоест, тези хора се смятат за богоизбрани, използват ви само на парламентарни избори и след това задоволяват, основно своите, потребности като ви пренебрегват, унижават, не се съобразяват с вас и, образно казано, ви се подиграват в очите. Това е чудовищно и абсолютно неприемливо. С моите колеги сме правили референдум, един от малкото в модерната ни история. На него гласуваха общо 3 488 558 и това е абсолютно доказателство, че вие, уважаеми български граждани, искате да бъдете питани. Но не така мислят голяма част от българските депутати. Това е такъв срам. Направо нямам думи. А това много рядко ми се случва.

Дали всеки народ си заслужава управниците? Сигурно е така. Но аз лично, мисля че ние не заслужаваме такива управници. Ние заслужаваме хора, които не ограничават нашите права, а напротив, подкрепят ни и се грижат ние да бъдем свободни и уважавани. Сега и да ви казвам, помислете си другия път като гласувате, няма смисъл, защото първо трябва да изчистим този боклук, който се е събрал в този парламент. И забележете, не го казвам като метафора, а съм директен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече