Костов разговаря с военния министър

0

„Имаше много леко и внимателно изразена загриженост за ситуацията, в която аз действам. Една основна препоръка беше да бъдем по-активни. Негово наблюдение е, че в момента опозицията успява да ни наложи реда в информационното пространство.“

Това каза пред Euronews Bulgaria военният министър Тодор Тагарев по повод разговора си с бившия министър-председател Иван Костов. Вчера Тагарев сподели във Фейсбук, че се е срещнал с бившия премиер.

„Истината е, че обществото не знае и до него не стигат 90% от нещата, които ние вършим. А от комуникационна гледна точка сме реактивни, и той (Иван Костов – бел. ред.) препоръча да бъдем много по-активни“, уточни Тагарев.

Да, той ме потърси, потвърди военният министър.

Г-н Костов има изключителен опит в управление на сложни процеси и сложна ситуация. Той изрази готовност да сподели с мен своя опит. Аз с удоволствие приех тази идея.

Говорихме за това каква е ситуацията, какви са приоритетите, как бих могъл аз да подходя в тази ситуация за решаване на проблемите.

Според мен всеки демократично и европейски ориентиран човек – не само политик – в България, е загрижен за това да имаме стабилно управление, което води България към по-тясна интеграция в Европа и в евроатлантическите структури. В България има сериозни сили, които противодействат на тези процеси.

Говорихме за неща, които са свързани с приоритети, как трябва да върви комуникацията. Сподели опит и аз съм благодарен, че имах тази възможност.

Не сме обсъждали въпроса Иван Костов да ни бъде консултант или съветник. Просто колегиално, разбирайки ролята на отбраната в днешния ден, за ориентацията на България – предполагам, че това го е накарало да поеме тази инициатива, каза още министър Тагарев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече